Google Hummingbird algoritması tam olarak nedir?
- 03 Ekim 2013
- Arama Motorları, Google, Seo Makaleleri
3 Yorum
Google HummingBird Algoritması Google arama motorunu, kullanıcılarına doğru ve daha fazla arama sonuçları vermek amacı ile geçtiğimiz zaman içerisinde Caffeine, Panda, Penguin gibi yeni algoritmalarla yeniledi.Bu algoritmaların en yenisi olan ve yaklaşık 1 ay önce "Hummingbird" (Sinek Kuşu) akımını başlatan google, yapmış olduğu çalışma ile ilgili duyuruyu 15. yaş gününde yaptı.Yapılan açıklamada Google'ın arama motorundan sorumlu Başkan Yardımcısı Amit Singhal Hummingbird (Sinek Kuşu)'ın google üzerindeki aramaların %90'ının etkileneceğini ve algoritmalar arasında Caffeine'den sonra ikinci en büyük değişikliğin Hummingbird olduğunu belirtmektedir.
Google, Hummingbird algoritması ile kullanıcılarına uzun ve detaylı sorgulamalarda daha ayrıntılı arama sonuçları sağlamayı öngörüyor.Daha öncesinde google arama motoru üzerinden yapılan aramaların tek kelime üzerinden sonuçlar vermesi yanı sıra Hummingbird algoritması ile google birden fazla kelime ile sağlıklı, doğru arama sonuçları vermeyi hedefliyor. Ayrıca yaklaşık 1 aydır aktif olarak google aramaları üzerinde uygulanan Hummingbird algoritması ile arama sonuçları bölümünün sağ tarafında arama ile ilgili ayrıntılı bilgiye yer vererek daha hızlı, daha sağlıklı bilgi ortamı yaratıyor.Örnek olarak Google'ın kurucularından birisi olan Larry Page'ı google 'da arattığımızda alt taraftaki arama sonuçları ile karşı karşıya kalıyoruz.
Uzmanlarımız
![]() |
Ümit KÖSE Sosyal Medya Uzmanı |
![]() |
|
![]() |
Mehmet Ali KÖSE Seo ve Adwords Danışmanı |
![]() |
|
![]() |
Taner SELEK Web Yazılım Uzmanı |
![]() |
|
![]() |
Abdulkerim BAKIR Sosyal Medya Uzmanı |

Facebook Sayfamız
Hyper Text Markup Language kelimelerinin baş harflerinden oluşan HTML'i hiper metin işaretleme…
Kullanıcı deneyimi nedir, UI ve UX arasındaki ilişki hakkında kafanızda soru işaretleri…
Kullanıcı Deneyimi Nedir? Nasıl Tasarlanır? Tüketim çağını besleyen teknoloji ve ekonomik alım…
Nofollow bağlantıyı daha iyi kavramanız için öncelikle dofollow bağlantının arka planı hakkında…
Ses, görüntü, harita ve video arama teklifleri, kullanıcıların bilgileri tercih ettikleri şekilde bulmaları…
SEO alanına giren herkesin "siyah şapka" olarak adlandırılan toksik taktikler ile karşılaşması…
Belirli bir sorgu için arama sonuçları kullanıcıdan kullanıcıya göre değişkenlik gösterebilir. Bahsettiğimiz…
Sitemizde kullandığımız linkler arama motorları tarafından kullanılan ilk "sayfa dışı" sıralama faktörüydü.…
merhabalar içerik ekleme ya da daha önceden kimsenin yapmadığı şeyleri yapma ihtiyacı doğurmuştur. Kuşkusuz bu gibi davranışlar internet dünyasını geliştirmektedir. Ancak Google internet sitelerinde yer alan ve birçoğu seo için eklenen içeriklerin özgün olup olmadığını kontrol edebiliyor ancak halen doğruluğu konusunda herhangi bir fikre sahibi değil.
Algoritma güzel bence, sosyal medyadan genel sinyallerinde ilgisi artacak gibi gözüküyor.
Bu algoritmalar gerekli elbette. Ancak google rehber sıralaması ve google rehber servisi çok karışık ve manuel olarak oynama kolay. oncelıklı olarak rehber kısmını kaldırmalıdır veya su sekılde yapmalıdır. Web Arama, Gorsel Arama, Rehber Arama seklınde bı duzene koyarsa. Seo hızmetı yaptıran sırketlerın ıslerının karsılıgını almıs olur. bınlerce dolar harcanıyor sıte ılk uc ıcerısınde bır de bakmıssın kı organıkten once 10 tane sıte var rehberde… Sor ısaretı ? Bu konuda yazı yazmanızı talep ediyorum