Her geçen gün ülkemizde de sıkça kullanılmaya başlanan Binance hakkında kullanıcıların en sık sordukları Binance güvenilir mi, Binance kimlik bilgileri vermek doğru mu gibi soruları kullanıcılar kendilerini daha fazla güvende hissetmek için soruyorlar.
Binance, dünya genelinde kripto para borsaları arasında en sıklıkla tercih edilen, işlem hacmi bakımından en yüksek işlem hacmine sahip kripto para borsasıdır.
Spot işlem, vadeli işlem, Binance Louncpad, ileri düzey spot işlemler, klasik spot işlem, Binance Earn, Binance Pool gibi farklı ticari ürün seçenekleri sunan borsanın güvenirliği de kullanıcıları tarafından en çok merak edilen konuların başında gelmektedir.
Öncelikle Binance markasını tanıtalım sonra marka hakkında merak edilen diğer soruları sırayla yanıtlayalım;
- ▪ Binance Hangi Ülkeye Ait?
- ▪ Binance Kime Ait? Şirketin Sahibi Kim?
- ▪ Binance Ne Zaman Kuruldu?
- ▪ Binance Yasal mıdır?
- ▪ Binance Batar mı?
- ▪ Binance Minimum Hesap Bakiyesi
- ▪ Binance Kripto Para Borsası Güvenilir mi?
- ▪ Binance Kullanıcı Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?
- ▪ Binance Neden KYC Doğrulaması İstiyor?
- ▪ Binance ile BinanceTR Farklı mı?
- ▪ Binance Kullanımı Zor mu?
Binance Hangi Ülkeye Ait?
Binance, öncelikli olarak Çin’i merkez kabul ederek kurulmuş bir kripto para borsasıdır. Sonrasında Çin hükümetinin her zaman konuşulan yasaklarından biri öne sürüldü. Çin kripto paralar üzerinde kısıtlamalar ve yasaklar getirdi.
Ardından şirketin merkezini Japonya’ya taşıma kararı aldılar. Ve sonrasında ne mi oldu? Japonya’da kripto para borsaları için net ve katı bir düzenleme hazırladı ve kabul gördü.
Bu süreçten sonra merkez Malta olarak belirlendi. Hali hazırda Malta üzerinden hizmet vermektedir.
Bu kadar fazla taşınma geçmişine sahip bir şirket için güncel merkez konum bilgisi bildirmek biraz zor olsa da son gelişmeler bunlardır.
Şirketin merkezinin konumundan ziyade şirketin dünyanın her yerine hizmet veren global bir şirket olduğunu belirtmek kullanıcılar için daha verimli olabilir.
Binance Kime Ait? Şirketin Sahibi Kim?
1977 yılı doğumlu Changpeng Zhao Binance’ın sahibidir. Kanada’da yaşamlarını sürdüren bir ailedir çünkü babası Çin’den sınır dışı edilmiştir. Aile Kanada’ya taşınmıştır. Eğitimine Kanada’da devam eden Zhao, McGill Üniversitesinin bilgisayar bilimleri bölümünde eğitim almıştır.
Binance Ne Zaman Kuruldu?
Binance, Eylül 2017 tarihinde resmi olarak Çin merkezli faaliyete başladı. Ancak yukarıda da bilgisini verdiğimiz gibi bazı kısıtlama ve yasaklar sebebi ile Çin merkezli hizmet son buldu ve şirket Japonya’ya taşındı. Mart 2018 tarihinden beri Malta merkezinde hizmet devam etmektedir.
Binance Yasal mıdır?
Ülkemizdeki kripto para düzenlemelerine ve yasalarına göre Binance kripto para borsasının yasal herhangi bir sorunu bulunmamaktadır.
Ülkemizde bulunan merkezi ile yapılan işlemler için vergi mükellefidir. Belirli vergileri ödeyerek faaliyetleri devam ettirilmektedir. Yani Binance yasaldır ve Binance’da yapılan işlemler sorun teşkil etmez.
Binance Batar mı?
Kripto para borsalarına dair genel bazı endişeler ve çekinceler söz konusudur.
Binance dünyada en çok kullanıcıya sahiptir ve en çok işlem hacmi yine Binance’a aittir.
Bu boyutta bir borsanın batma ihtimalinin çok düşük olduğu kanısındayız.
Öncesinde hacklenme problemi yaşayan Binance müşterilerinin paralarını kendisi ödemiştir ve kullanıcıları mağdur etmemiştir.
Bu güvene ve güce sahip bir borsanın batması pek mümkün değildir.
Binance Minimum Hesap Bakiyesi
BinanceTR üzerinden tüm türk bankalarından ETF yapabilirsiniz. Yanı sıra Ziraat ve VakıfBank bankalarından 7/24 para çekme ve yatırma emirleri verebilirsiniz.
En az ne kadarlık işlem yapabilirsiniz konusunda sınırlama bulunmamaktadır. İstediğiniz oranda parayı Binance borsa cüzdanınıza aktarıp alım satım yapabilirsiniz.
Yanı sıra kripto para almak için minimum 10$ talimatı vermelisiniz.
Binance Kripto Para Borsası Güvenilir mi?
İşlem hacmi bakımından en yüksek işlem hacmine sahip Binance, en güvenilir kripto para borsaları arasında yer almaktadır.
Binance güvenilir mi sorusuna yanıt vermek gerekirse kullanıcı yorumlarından ziyade ilk bakılması gereken yer verilerdir.
Coinmarketcap gibi global ölçekte kripto para ve kripto para borsaları hakkında en net verileri paylaşan platformun verilerine göre milyonlarca kullanıcısı bulunan Binance, dünyanın en güvenilir kripto para borsasıdır.
Günlük 250 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı başaran Binance, gerek kullanıcı güvenliği gerekse de varlıkların güvenliğini sağlama konusunda gösterdiği başarı sayesinde “Binance güvenilir mi?” sorusuna karşılık olarak kısa ve net şekilde “Evet, güvenilirdir” cevabını vermeyi etkiliyor.
Binance güvenilir mi sorusuna bir de kurulduğu tarihten yaklaşık 2 yıl sonra (2019) yılında uğradığı saldırının sonucunu örnek vermek gerekir. Bu dönemde platformun paylaştığı bilgilere göre 7 bin Bitcoin (149 milyon dolar değerinde) çalınmıştı.
Binance, çalınan bu paraları çok kısa süre içerisinde kullanıcılarına iade etti. Güvenilir kripto para borsaları arasına giren Binance, yakaladığı en büyük itibarı da bu olay sonrasında yakaladı.
Binance Kullanıcı Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?
Borsalarda en sık yaşanan olumsuz olayların başında kullanıcıların güvenliği ile ilgili yaşanan sıkıntılar gelir.
Bu anlamda dünyanın en güvenilir kripto para borsası Binance, özel güvenlik önlemleri alarak kullanıcıların varlık ve kişisel bilgilerini güven altında tutuyor. Hesap oluştururken kullanıcısından istediği;
- •Güçlü şifre,
- •İki aşamalı doğrulama (2FA),
- •Hesap erişimi için cihaz izni,
- •Çekim adresinin yönetilmesi,
- •Oltalama saldırıları ile ilgili güvenlik önlemlerinin alınması, Binance kullanıcı güvenliğinde sunduğu özel güvenlik önlemleridir.
Yukarıda saydığımız güvenlik etkenlerine ek olarak hesap girişinde mail ve SMS doğrulamasının istenmesi de yine Binance’ın kullanıcılarının verilerini ve varlıklarını koruma altına almak amacı iledir.
Binance güvenilir mi sorusuna yanıt verirken bir de bu açıdan bakmak önemlidir. Çünkü bir borsanın kendi alt yapısında aldığı güvenlikler tek başına kullanıcının güvende kalmasını sağlamaz.
Kullanıcının ek olarak alabileceği önlemlerin olması, daha güvenilir bir borsa kullanımını etkileyecektir.
Binance Neden KYC Doğrulaması İstiyor?
Kimlik doğrulaması, daha önceleri zorunlu değilken artık Binance’i yeni kullanan tüm kullanıcılar, kısıtlı bir hesabın olmaması için kimlik doğrulamasını (KYC doğrulaması) yapmak zorundadır.
KYC doğrulaması, ilk olarak yeni yatırımcılar arasında bir paniğe neden olsa da aslında kimlik doğrulamasının hem kullanıcı açısından hem de devlete destek sağlanması açısından önemlidir.
Kimlik bilgilerinin istenmesinin nedeni, teröre finans, kara para aklama suçları ve dolandırıcılık gibi kripto para borsalarında sık yaşanan suçların önüne geçmek amacı ile istenmektedir.
Güvenilir kripto para borsaları, KYC doğrulaması olmaksızın kullanıcıların işlem yapmasına izin vermezler.
Binance ile BinanceTR Farklı mı?
Binance kripto para borsasını yeni kullanmaya başlayanların karşılaştıkları BinanceTR, aslında Binance Global’den farklı değil. Tek farkı, Türkiye’deki kullanıcılar için para yatırma ve para çekme işlemlerinin daha kolay şekilde yapılabilmesini sağlamaktır.
Bilindiği üzere 30 Nisan 2021 tarihi itibari ile devletin aldığı bir karar ile birlikte artık üçüncü kurumlar üzerinden kripto para borsalarına para yatırmak yasaklandı. BinanceTR, bu amaç doğrultusunda kuruldu.
Binance ile BinanceTR birbirinden farklı değiller. Ama işlem açısından tabi ki global Binance daha fazla seçeneğe sahip olması ile göze çarpıyor. Ticaret türleri, kripto para çeşitliliği açısından zengin olması gibi ayrıntılar göz önünde bulundurulabilir.
Binance güvenilir mi sorusunu TrBinance üzerinden de değerlendirmek gerekir. Dünya genelinde çok sayıda global borsa olmasına rağmen çoğu borsa Türkiye’deki kullanıcılarına özel hizmet sunmaz.
Para transferi ya da para yatırma işlemleri ile çekim işlemleri genellikle ikinci bir borsayı kullanarak yapılabiliyor. Ancak TrBinance uygulamasının kurularak Türk kullanıcıların para yatırma ve çekme işlemlerini kolay bir şekilde yapması Binance güvenilir mi sorusuna ışık tutacak niteliktedir.
Binance Kullanımı Zor mu?
Bir borsanın güvenilir olup olmaması biraz da kullanıcı deneyimine bağlı bir konudur. Binance kullanımı, diğer tüm yabancı borsalara göre hatta yerel birçok borsadan daha kolaydır.
Gerek masa üstü kullanımı gerekse de mobil kullanımı ile en basit düzeyde bir kullanıcının bile kolaylıkla işlem yapabileceği bir borsadır.
Binance mobil kullanımı; menülerinin anlaşılır olması, para yatırma ve para çekme işlemlerinin kolay olması gibi esnek çözümleri ile diğer tüm kripto para borsalarından ayrılmayı başarıyor.
Binance güvenilir mi sorusunu bu açıdan da değerlendirmek önemlidir. Çünkü bir borsanın güvenilir olması sadece alınan güvenlik önlemlerine bağlı değildir.
Özellikle piyasanı hareketli olduğu dönemlerde kullanımda zorlayıcı olmaması da borsanın güvenliğini kanıtlayan etkenlerden biridir. Bu konuda Binance’in üzerine düşeni en iyisini yapması da yine sektörde lider isim olmasını sağlayan önemli özelliklerinden biridir.
2005 yılından beri seo ve adwords konusunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu alanda bir çok kurumsal firmayı üst sıralara çıkartarak müşteri potansiyeli sağladım. Google adwords iş ortağı sertifikam ve Türkiyede seo konusunda düzenlenen bir çok yarışmada derecem vardır.
Uzmanlarımız
![]() |
Ümit KÖSE Sosyal Medya Uzmanı |
![]() |
|
![]() |
Mehmet Ali KÖSE Seo ve Adwords Danışmanı |
![]() |
|
![]() |
Taner SELEK Web Yazılım Uzmanı |
![]() |
|
![]() |
Abdulkerim BAKIR Sosyal Medya Uzmanı |
