4. Bölüm: HTML ve Arama Motoru Başarı Faktörleri:

Yorum Yok

İçeriğiniz hakkında arama motorlarına ipuçları göndermek ve içeriğin hızlı biçimde oluşturulmasını sağlamak için kullanmanız gereken HMTL etiketlerinden bahsedeceğiz

E-ticaret sayfanızda derecelendirme ve incelemeleriniz mi var? Yayınladığınız makalenizin adı nedir? Film gösterim saatlerini mi arıyorsunuz? Her durumda HTML ile iletim sağlayabilirsiniz.

Başlıklar

HTML başlıkları her zaman arama motorlarının bir sayfanın ne hakkında olduğunu anlamak için kullandığı en önemli HTML sinyali olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Başlıklarınız, arama motorlarının yanı sıra kullanıcılara sayfalarınızın ne hakkında olduğunu iletir, bu nedenle benzersiz ve açıklayıcı olmaları önemlidir.

Başlıklar, HTML başlık etiketi aracılığıyla belirtilir. Bu genellikle bir arama sonucunda tıklanabilir bağlantı olarak gösterilen şeydir. Başlıklarınız kısa olmalı, sayfanızın içeriğini doğru bir şekilde yansıtmalı ve sıralamak istediğiniz anahtar kelimeleri içermelidir – anahtar kelime doldurma (bir Toksin) olmadan.

Arama motorlarının daha uygun ve açıklayıcı olduğunu düşündüğü taktirde arama yapanlara başka bir başlık sundukları zamanlar olabilir. Oluşturduğunuz başlığın arama yapanlara gösterilme oranını arttırmak için sayfanızın bulunmasını istediğiniz terimleri düşünün, ardından bu terimleri uyumlu ve özgün bir başlıkta kullanın.

Google snippetler için genellikler meta açıklamasındaki başlığı kullanır. Eğer bunu beğenmez ise H1 olarak belirlediğiniz başlığı kullanıyor.

Bir sayfa birden çok terim için sıralanabilir ve başlık buna uyumlu olmalıdır. Bu yüzden metanız ile H1 başlığınız farklı olmalıdır. İkincil terimler aranıyorsa bu uygulama size kar sağlayacaktır.

Açıklamalar

Meta açıklama etiketi, sayfalarınızın arama listelerinde nasıl tanımlanmasını istediğinizi önermek için kullanılabilecek bir HTML öğesidir. Arama sonuçlarında başlıkların altında görünecek açıklamalardır.

Teknik olarak bir sıralama faktörü olmasa da bir “başarı” faktörüdür. İyi hazırlanmış bir açıklama eklemek, kullanıcıları sayfadaki diğerlerine göre sizin sonucunuzu tıklamaya ikna etmeye yardımcı olabilir.

Arama motorları her zaman belirlediğiniz açıklamayı yayınlamak için tercih etmeyebilir. Arama sonuçlarında kendi başlığınızı ve açıklamanızı kullanmak istiyorsanız, bu tercihlerin belgenin ne hakkında olduğunu gerçekten temsil ettiğinden emin olmalısınız.

Yapı

Yapılandırılmış verilen, arama motorlarının sayfanızdaki içeriği daha iyi anlamasını sağlıyor. Kullanıcılar için o sayfadaki mevcut içerikler ile ilgiyi daha fazla bilgi vermek için listenizi geliştirin. Markanıza kesinlikle fayda sağlayacaktır.

Yapılandırılmış verilerin sonucu, genellikle Google’ın zengin snippet’ını kullanıcılar için daha çekici ve kullanışlı hale getiren bir ama listesine dönüştürür. Yapılandırılmış verilerinizi zengin multimedyalar, fiyatlandırma bilgileri, derecelendirmeler gibi opsiyonlarla zenginleştirilebilirsiniz.

Örneğin bir müzik yayını yürüttüğünüzü varsayalım. Yazılarınızdan biri Anne-Marie’nin 2002 albümünün incelemesini yapıyor olsun. Yapılandırılmış veri uygulaması yaparak arama motorlarına 2002 yılından değil, albüm ismi olan 2002’den bahsettiğinizi belirtebilirsiniz.

Yapılandırılmış verilerin kullanımı doğrudan bir sıralama faktörü olmasa da avantajları vardır. Google sayfanızın ve web sitenizin ne hakkında olduğunu anladığında kullanıcılara daha kaliteli bir hizmet ile arama sonucunda sizin sayfanızı onlara sunabilir.

Daha fazla bilgi için Google Rich Snippets yazımızı inceleyebilirsiniz.

Başlıklar

Başlıklar içeriğinizin önemli bölümlerini düzenlemenin ve tanımlamanın hiyerarşik bir yoludur. Sayfanın bir başlığı olacak. Sahne arkasındaki HTML kodunda başlık H1 etiketi ile kullanılacak. Sayfayı bölümlere ayırmak için ana başlık ve birkaç alt başlığa ihtiyaç duyulacak. H1 etiketinden sonraki alt başlıklar H2 etiketi ile kullanılacaktır.

Örneğin şu an bulunduğunuz alt başlık olan “Başlıklar” H2 etiketi ile kullanılmıştır: <h2>Başlıklar</h2>

İçeriğiniz baştan sonra düz metin şeklinde akan bir metin olursa kullanıcı sorgusuna cevap bulamayabilir. Önceliğiniz her zaman kullanıcı deneyimi olmalıdır. Başlıklar sayesinde kullanıcı sayfayı hızlıca tarayabilir. Başlıklar sayesinde aradığı başlığı okumak için sizin sitenizde vakit geçirebilir. Başlıklar sayesinde daha erişilebilir bir içeriğe sahip olacaksınız.

Arama motorlarına sayfanızın ne hakkında olduğu hakkında daha iyi bir fikir vermek için H1’leriniz ve H2’leriniz için anahtar kelimeler kullanmak iyi bir uygulamadır. Başlıklarınızı anahtar kelimelerle spam yapmayın. Kullanıcıların ve arama motorlarının içeriğinizde gezinmesini kolaylaştırmak için kullanın.

İçerik Düzen Kayması

Web siteniz yüklenirken eskiden belirlediğiniz düzende beklenmeyen değişiklikler, düzen kayması yaşanabiliyor. Bu durum kullanıcılar için can sıkıcı bir durum. Kaymanın ciddiyetine bağlı olarak makalede nereleri okuduğunuzu karıştırıp kaldığınız yeri kaybedebiliyorsunuz. Bir diğer olası sorun ise kullanıcı bir içeriğe tıklayacakken sayfanın düzeninin kayması sonucu istenmeyen içeriğe tıklayabiliyor.

Resim ALT Açıklaması

Birçok adla bilinen resim ALT etiketleri bir resmin ne olduğu ve sayfada ne amaçla bulunduğunu açıklayan bir HTML’dir. Birçok SEO uzmanı görsel aramada yardımcı olması için ALT metin kullanır. Bu görsel tanımlayıcılarının temel amacı erişilebilirliktir. Görme engelli kullanıcılar ekran okuma araçlarını kullanırken görsellerin ne hakkında olduğu hakkında daha rahat bilgi alır.

ALT etiketleri sayesinde arama motorları web sitenizi daha iyi tarar ve sıralamanıza katkıda bulunur. SEO’nuza yardımcı olan ALT etiketleri denetlenmesi ve unutulmaması gereken bir nüanstır.

Şema

Şema gibi yapılandırılmış verilerin sıralamaları iyileştirip iyileştirmediği konusunda pek çok tartışma var, ancak çoğu SEO uzmanı, en azından daha kapsamlı zengin snippet’lere yardımcı olduğu konusunda hemfikir. Günümüzde pek çok SEO’nun Schema’yı uyguluyor ve deniyor.

  • Bölümlerin Tamamı:
  1. Bölüm: Arama Motoru Türlerine Göre Başarı Faktörleri:
  2. Bölüm: İçerik ve Arama Motoru Başarı Faktörü:
  3. Bölüm: Web Site Mimarisi ve Arama Motoru Başarı Faktörleri:
  4. Bölüm: HTML ve Arama Motoru Başarı Faktörleri:
  5. Bölüm: Web Sitesinin Güvenilirliği ve Arama Sıralaması:
  6. Bölüm: Backlink’in Arama Motoru Başarı Faktörü:
  7. Bölüm: Kişiselleştime ve Arama Motoru Başarı Faktörü:
  8. Bölüm: Toksinler ve Arama Motorunda İstenmeyen Spamlar:
  9. Bölüm: Göze ve Kulağa Hitap Eden Öğeler Kullanmak:

Ben bilgisayar mühendisliği mezunu olan ve şimdi SEO Mühendisi olarak uzmanlaşan Neslihan. Eğitimim sırasında JS, HTML, CSS, PHP ve Laravel gibi dilleri öğrendim. Mühendislik becerilerimi SEO uzmanlığıyla birleştirmek benim için büyük bir tutku. Ayrıca generative yapay zeka konusunda derinlemesine ilgileniyorum ve bu alanı SEO stratejilerine entegre etmeye odaklanıyorum. Ahref, Search Console, GA4, Screamingfrog gibi güçlü SEO araçlarını ve içerik yönetim sistemlerini düzenli olarak kullanıyorum. SEO alanındaki bu tutkulu ve yetenekli çalışma tarzım, web sitelerini daha görünür hale getirmek ve çevrimiçi varlıkları geliştirmek isteyen müşterilere yardımcı olmamı sağlıyor. Kendimi sürekli olarak güncel tutuyor ve SEO alanındaki yeni gelişmeleri takip ederek başarıya ulaşmak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum.

Kurumama.com – Online Pet Shop Mağazası

kedi ve köpek malzemeleri

Uzmanlarımız

Ümit KÖSE Ümit KÖSE
Sosyal Medya Uzmanı
seo border
Mehmet Ali Köse Mehmet Ali KÖSE
Seo ve Adwords Danışmanı
seo border
Taner Selek Taner SELEK
Web Yazılım Uzmanı
seo border
Abdülkerim Bakır Abdulkerim BAKIR
Sosyal Medya Uzmanı
seo ipuçları

Facebook Sayfamız

Benzer Blog  Yazılarımız

Tüm Yazılar
Yorum Yok
 

Yorum Bırak